Saturday, July 25, 2009


masa nie otw nk g parit buntar perak... coz my uncle nk brtunang... boring maaa dok dlm kete jd posing la dulu.... ayum 2 frist time dia pakai selendang 2 aku ler yg tlng dia pakai cantik kn...
mmm mama aku pn aku yg pakai kn dia selendang 2.... wah wah dan nk lawan adik nmpak... heheh

salam perantauan...

mmmmmm..........saat2 yg mmeritkan kini kembali lg...
tp saat perit tu menjd lebih perit lg.... coz trpaksa harungi dugaaan yg brtimpa2
first time sampai dah dpt berita buruk iaitu air x der beb........
bkn 1 bkn 2 bkn 3 4 5 6 ari but air x der selama 2 hingga 3 bln beb...
ok la i leh trima la air x der 2 ... sedih jgn ckp arrrr memang sedih giler....
pas 2 dugaan dtg lg letrik lak x der bayangkn 2 ari gak la x der ..
dah la panas ati air x der pas 2 brcampur lak ngan panas sbb letrik x der perhhhhhhhhhhh..
myengat kalbu weh....
sedih sedih ari2 nk nagisssssss ja... kalu susah ati ckit jer trus calll my mom la...
leh la ilang ckit sedih 2...
kalu x pn call abah jer ngadu nasib la per lg....
tp dlm sdih2 2 der gak la yg wat aku brsemagat blik coz aku dah beli tiket raya nk blik kg lorrrrrrr..
kn dah nk posa nie... pas 2 raya....
x sabar nk balik kg .... sempat posa kat umah dlm 5 6 ari jer tp ok la....
ya allah tabahkn ati hamba mu ini... amin...

Wednesday, May 13, 2009

ari yg d nati ...





nie la aksi2 aku semasa d klia boring giler lorr....





la nie aku kat klia wah bestnye aku dah sampai semenanjung akhirnya....



aku x sangka dlm bape jam lg kau akn sampai ke kedah wah..



dah trbau2 laksa buatan mama ku pasti sedap...



14 ari bln 5 adalah tarikh kepulangan ku ke kampung yg d rindui..



Friday, May 8, 2009

wit my kazen lor...


masa ni kami g cameron highlands p brcuti mmm...syok la sangat2 dpt shopping mcm2...


kami g 5 biji kete sume nye banyak x.... sume g ayah,makcik,makngah,maknjang,

paknjang sume lah ramai sngat nk tulis pn x larat tah mimpi pa tah ramai2 nk p umah kat kg 2 sunyi sepi x der penghuni... seriau gak la tingai umah cm 2 tp demi semagat utk brcuti 2 brkobar2 kami pn merelakn sume nye 2.. alhamdulilah x der pe yg buruk berlaku...

sume org happy n sedih pn der sbb bnyak duit dah mngalir kuar .. cm air paip...

x per pas nie kumpul balik duit 2...

masa nk g 2 siap der race kete lg... anak kancil pn der hati nk race ngan kete2 len .. trangkat kete 2 sbb had laju melebihi kemampuan anak kancil 2...

kelakar gak tgk diaorg race kete.. kakak ku sempat la merakam aksi mereka 2...


video

Thursday, May 7, 2009

x sabar menanti....


masuk ari nie tinggal 6 ari jer lg aku nk blik kg... wah x sabar nk blik kg... benda first aku nk wat ialah aku nk g beli apam balik...huhu rindu giler nk mkn 2....

n then aku nk mkn laksa buatan kakak ku yg trsayang.... pas 2 x sabar nk jumpa ayah(atok la..)

cian dia ari 2 operate mata hope dia dah sehat n ceria selalu.....


nie masa g brunei ari 2..

















salam perkenalan...




heehhehehe akhirnya berjaya juga aku wat blog ku nie... cm x caya lak leh wat..



aku wat nie pn atas prmintaan pakcik ku... tah la dia dok suh wat.. (jgn mrh ye pakcik) sbenarnye dah lama wat blog nie tp x xpose la kat org ramai sbb blog aku nie x der per pn kosong jer.... huhu



nie br jer nk wat n edit2 blog atas khidmat bantuan kwn ku yg bernama fariza yg memegang no matrik BG.......... dia la yg dok ajar aku utk wat blog.. (thank you my priend)



so wat masa la nie my blog nie masi kosong n x der per2 pas nie akn ku edit2 la blog ku n aku akn memwat kn blog nie mjd lebih baik n trbaik...hahahha(2 pn kalu rajin laa)....

pas nie kn ku mengedit blog ku n akn ku bubuh kn cerita2 yg menarik...





Saturday, May 2, 2009

Seteguh Kaseh Adam & Hawa

Seteguh Kaseh Adam & Hawa